Неделя, 31 Май 2020 г.

Прокуратурата иска по-тежка присъда за 4 трупа на пътя край Алфатар

49-годишен шофьор от Силистра се изправя пред Апелативния съд във Велико Търново за причинена смърт по непредпазливост на четирима, сред които и бременна жена. Със своя присъда от миналия януари Окръжен съд – Русе е признал подсъдимия Валентин В. от Силистра за виновен в това, че на 08.06.2017 г. около 9.00 часа, по път I-7, посока гр. Алфатар – гр. Дулово, при управление на лек автомобил "Тойота Авенсис", нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице – на Ахмед Р. (р.1973г.), Мелекшен Х. (р.1976г.) – двамата от с. Колобър, на Левент Т. (р.1971г./ от гр. Дулово и на Кольо Д. (р.1949г.) и причинил на Д.Т. от с. Черник, обл. Силистра средна телесна повреда.

Осъдил го на лишаване от свобода за срок от 4 години, което наказание да изтърпи при общ режим, и го лишил от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Кървавото меле се разиграло на ляв завой. Автомобил "Мазда", шофиран от 44-годишен мъж, е навлязъл в насрещната лента и челно се е ударил в автомобил "Тойота". От удара на място са загинали водачът на маздата и пътуващите с него мъж и 41-годишна жена. Тежко ранен е техен спътник, както и шофьорът и пътниците в другата кола на възраст 68, 51 и 47 години. По-късно още един от ранетите починал. Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Русе и въззивни жалби от подсъдимия и от частните обвинители.

Facebook коментари