Петък, 19 Април 2024 г.

Млади икономисти управляваха НАП-Силистра за един ден

Четири изявени ученици от ХІІ клас на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" – Силистра заеха в петък, 19 ноември, различни мениджърски постове в силистренския офис на Националната приходна агенция, съобщиха от там. Инициативата беше последна в рамките на организираната от икономическата гимназия и офиса на НАП в Силистра "Седмица на Националната агенция за приходите", посветена на професионалния празник на служителите от НАП – 16 ноември.
Младите кандидат-мениджъри бяха представени на ръководния екип на офиса и всеки от тях влезе в съответния сектор. Ангел Янков зае за часове директорския стол под наставничеството на титуляра Петър Маринов. Единствената дама в ученическия екип прояви силен интерес към работата на сектор «Услуги за клиента», а Костадин Ангелов пое другия сектор от отдел «Обслужване» - «Обработка на плащанията и задълженията». На поста «Началник – сектор проверки» застана за кратко Мариян Петрушев. По време на работния ден титулярите запознаха своите заместници с основните функции, със задълженията и отговорностите си, включиха ги в оперативната работа, като заедно с това "отметнаха" и някои неотложни задачи.
По-късно учениците присъстваха на реална оперативка, ръководена лично от директора на офиса. На нея бяха обсъдени текущи и предстоящи задачи пред различните сектори.
"След този ден при нас сигурно сте се видяли, че работата в приходната администрация е трудна и отговорна, но също така се надявам да сте убедили колко е необходима и важна за държавата ни. Пожелавам ви успех в зрелостните и кандидат-студентските изпити." – каза на изпращане г-н Маринов.
"В училище учим за държавния бюджет, за икономиката, за фирмите, но за нас беше много важно и интересно да видим на място как се събират парите за държавния бюджет, как се работи с гражданите и фирмите, как се приемат декларации и се правят ревизии", споделиха от своя страна мениджърите за един ден и допълниха, че са приятно впечатлени от високото ниво на предлаганото административно обслужване и любезното и професионално отношение на служителите на НАП към клиентите.

Facebook коментари