Събота, 06 Юни 2020 г.

Още за кражбите в асансьорите на Силистра (видео)

Само преди пет нощ крадци оставиха без асансьори 3 многоетажни жилищни сгради в Силистра. Потърпевши са близо 200 души. За минути крадците спрели тока и задигнали спирачните електромагнити на съоръженията и в 2-та входа.
Енчо Стоянов - домоуправител: "Разбиват вратата на асансьорната кабина, влизат вътре и вземат бобината, която задейства спирането на асансьора по етажите, без тая бобина вече асансьорът става неподвижен.
Росица Илиева: "Живея на 9-ия етаж, много ми е трудно, има тук и други възрастни хора, самотни хора, които не дай боже нещо да се случи..."
Апашите са действали изключително професионално. И в трите блока асансьорите са били блокирани на първите етажи. Единствено това е предпазило живеещите от непредвидими инциденти, тъй като без електромагнита, подемните съоръжения са като кола без спирачки, коментираха специалисти по поддръжката.
Енчо Стоянов: "Около килограм и половина, 2 килограма мед има в нея това нещо се раздробява и се продава на вторични суровини, където цената варира от 9,60 до 10 лв. Но белята е голяма. 300 лв. струва в момента нова бобина."
Днес обаче хората са силно притеснени как ще съберат сумата.
Енчо Стоянов: "Тук има много пенсионери и получават малки пенсии и сигурно ще се наложи на 2 пъти да събираме парите, за да можем да купим тая бобина и да пуснем асансьора в действие."
Кражбата е регистрирана в полицията. Хората обаче не вярват, че злосторниците ще бъдат хванати, а щетите им- възстановени.
Информация БНТ-Север
Анелия Петрова
оператор Александър Леви

Facebook коментари