Понеделник, 04 Март 2024 г.

Станимир от Ситово стана местен герой, след като спаси малкия Мерджан

Станимир Крумов от Ситово стана местен герой, след като спаси малкия Мерджан. Опасната ситуация се е разиграла в силистренското село Ситово. В количката е имало момченце. Майката оставила количката на тротоара, който е с голям наклон, без да я обезопаси. Количката тръгва надолу под въздействие на гравитацията, когато мъж, който току-що я е задминал, е успял да реагира, хвърлил се след нея е и я е хванал.

Количката се обръща след като се удря в парапет, но Станимир е вече на мястото пред нея и поема детето преди да се удари.

За случката разбираме от репортажа на силистренския журналист Любомир Добрев по "бТВ", а кадрите от охранителна камера показва, че всичко е станало за секунди.
Майката е изказала благодарности на Станимир. Тя се казва Гюлюмсер Невзат и има три деца. Инцидентът е станал с най-малкото от тях - Мерджан.

Еда Самиева, заместник-кмет на Ситово, сподели пред телевизията, че случката е доказателство, че доброто съществува, а Станимир се е оказал на точното мято в точното време.

информация: бТВ
репортаж: Любомир Добрев

Facebook коментари