Четвъртък, 03 Декември 2020 г.

Деца помагат на деца в Дулово

Сцената на дуловското читалище бе най-красивата сцена в навечерието на коледните празници, защото бе изпълнена с очарованието и красотата на децата от ДГ"МИР"-Дулово и изнесените групи от село Поройно. Всички се изявиха със стихове, песни и танци, а възпитаниците на ЦНСТДБУ-Малък Преславец поздравиха зрителите със свои изпълнения.

Поводът бе благотворителния концерт, който екипа на детската градина организира, за да се подпомогнат настанените в дома в село Малък Преславец деца. "Коледен звън-отвори сърцето си", това бе надсловът на благородната проява и както каза Петранка Михайлова-директор на детската градина: Това е проект Доброта! С огромна радост, желание и топли чувства децата от ДГ " Мир" с добри сърца се готвиха за този концерт, с който ще зарадват децата от Малък Преславец и всички вас.Правенето на добро е изкуството да направиш нещо от сърце за някого и да се чувстваш добре от това, което си направил. Научиш ли се да правиш добро, значи си се научил на всичко! И да не забравяме, че доброто винаги се връща при нас с още по-голямо Добро!"
Залата едва събра зрителите и гостите от детски градини и училища и най-важните-децата от Малък Преславец и техните учители. Сред зрителите бяха кметът на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед и заместник-кмет Доротея Тотева. Поздравителни адреси бяха изпратени от народния представител Алтимир Адамов и областния управител на област Силистра Ивелин Статев.

В края на благотворителния концерт Петранка Михайлова благодари на всички, които дариха средства за коледната благородна инициатива и връчи на Даниела Димитрова –директор на дома в Малък Преславец сертификат за дарение и сумата от над 1500лв.

ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари