Четвъртък, 16 Юли 2020 г.

Крадци на метали тормозят собственици на фирми в промишлената зона на Силистра (видео)

Организирани банди крадци на метали тормозят собствениците на предприятия в промишлената зона на Силистра. Най-потърпевши са фирмите, чиято дейност е временно замразена заради кризата, и в базите им има само пазачи. В една такава фирма крадците са унищожили цял дърводелски цех.

От години набезите на крадците на метали в този район са ежедневие. Заради кризата много от фирмите са замразили дейността си, заключили са
производствените предприятия и са оставили по един пазач. Така са отворили поле за действие на крадците на желязо, готови на всичко да изкарат някой лесен лев.

Снежана Германова - управител на фирма:
"Взели са двигателите на машините и 4 дърводелски машини са нарязани за скрап, които бяха в оборудван дърводелски цех, в затворено помещение, те са свързани като поточна линия, но в момента не се работи."

Наглостта на крадците стигнала до там, че си устроили почерпка в изтърбушения цех. Вилняли и в администрацията. Потрошили вратите, изтръгнали кабелите. И всичко това за няколко килограма метални отпадъци.

Снежана Германова: "Взели са печката за отопление, от компютъра са свалили всички кабели, ровили са из документи, които въобще не им трябват и там няма врата, която да не е разбита."

Крадците са задържани, но щетите си остават за сметка на собствениците. Заради стотина лева печалба са унищожени машини за над 20 000 лева. Според потърпевшите на произвола може да се сложи край само с ограничаване броя на пунктовете за старо желязо и стриктен контрол над
тази дейност.
информация БНТ
Автор: Маргарита Иванова

Facebook коментари