Петък, 07 Август 2020 г.

Дуловското читалище отбеляза 110-та годишнина от рождението на патрона си

В навечерието на 110-та годишнина от рождението на Никола Йонков Вапцаров-7 декември- дуловското читалище, което носи името на големия български и световен поет, награди участници в конкурса за рисуване на портрет на поета или рисунка по тема от негови произведения.

Специален поздрав към присъстващите поднесе кмета на общината-д-р Юксел Ахмед, а секретарят на читалището обяви носителите на наградите- плакет, грамота и парични суми. Носител на голямата награда "110 години Н.Вапцаров" е Ерай Галиб от СУ"В.Левски"-Дулово. Първа, втора и трета награда получиха съответно Инджи Яшар-СУ"Й.Йовков"с.Окорш; Еляй Бюлент-ОУ"П.Берон"с.Чернолик; Селин Ваид- СУ"Й.Йовков"с.Окорш.

Наградите бяха връчени от изявената дуловска художничка Уляна Калчева-представител на журито. Журито определи и поощрителни награди за Деа Хюсеин(ОУ"Хр.Смирненски"); Баръш Билят-с.Правда;Ейджан Йълмаз-с.Паисиево; Мерджан Васвидин-(ПГООТ). Библиотечните работници, съвместно с ученици от ПГООТ-Дулово представиха стихове и мултимедийна хронология на живота и делото на Никола Вапцаров, а стихове и песен по текст на поета поднесоха самодейките от групата за патриотични песни-Дулово.

Ваня Петрова

Facebook коментари