Четвъртък, 20 Януари 2022 г.

От днес в Силистра стартира Фестивал на модерното българско кино.

Силистренските киномани ще могат да видят най-новите български филмови продукции, отличени на тазгодишния фестивал "Златната роза". Две от заглавията в програмата са продукция на БНТ.
Инициатор и организатор на фестивала е силистренецът Радослав Марков, професионално свързан с българската киноиндустрия, с подкрепата на Националния филмов център, община Силистра и БНТ.
Форумът в Силистра няма конкурсен характер. Целта му е да представи пред масовата публика достиженията на съвременното българско кино.
В програмата на фестивала са включени 5 хитови заглавия. Зрителите ще видят романтичната комедия "Цахес" на режисьора Анри Кулев по мотиви от приказките на Е.Т.А. Хофман.
Социалната драма "Лов на дребни хищници" - една история за децата на прехода, "Стъпки в пясъка" на режисьора Ивайло Христов, преборил конкуренцията за наградата на публиката на познатия хит "Мисия Лондон" грабнал на тазгодишния фестивал "Златната роза".
Българската национална телевизия е продуцент на 2 от заглавията - "Аварийно кацане" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и "Хъшове" на режисьора Александър Морфов.
Филмите ще бъдат показани в залата на община Силистра. Предвидени са и срещи на публиката с творческите екипи.
на снимката: режисьора Анри Кулев (отдясно)и директора на Националния филмов център Александър Донев
Информация БНТ
Автор: Маргарита Иванова

Facebook коментари