Петък, 05 Март 2021 г.

8 ученика от 9, 10 и 12 клас и 3-ма ръководители от ПГСАУ "Атанас Буров" посетиха Франция по европейски проект

С много емоции, впечатления и сбъднати мечти се завърнаха от Франция ученици и учители от ПГСАУ "Атанас Буров". Те участва от 17 до 22 ноември в транснационална мобилност, проведена във френския град Реймс, в рамките на проекта Еразъм +, KA229, озаглавен "Солидарни утре" и финансиран от Европейската комисия. В проекта се включиха ученици от четири държави: Франция, Португалия, Румъния и България. Групата на гимназията бе представена от 8 ученици от 9, 10 и 12 клас и 3-ма ръководители. Домакин на събитието бе координатора на проекта, гимназия Saint Michel.
Всекидневните дейности бяха изцяло подчинени на мотото на проекта, а именно солидарността в нас и около нас. През първият ден дейностите по проекта бяха в училището – запознаване с ръководството и материалната база на училището, участие в часове по специални предмети, английски език и готварство, игри за опознаване, разглеждане на забележителностите на града и запознаване с историята на символа и гордостта на Реймс катедралата "Света Богородица" (Notre-Dame de Reims) .
Останалите дни бяха изпълнени с множество събития и дейности, а именно:
- в седмицата, посветена на опазването на природата, групата участва в почистването на един от многото паркове, с които разполага града, заедно с хора в инвалидни колички;
- посещение и участие в различни занимателни игри с хора от старческия дом;
- посещение на фирми и организации, в които работят или са ангажирани с разлини дейности хора с увреждания;
- среща в кметството на града;
- участие в различни ателиета;
- среща с асоциации, подчинили дейността си на социалното предприемачество.
Учениците от ПГСУАУ се представиха отлично във всички дейности, организирани от домакините, показвайки завидни знания по френски език.
В последният ден, по желание на учениците, групата успя макар за кратко да се наслади на забележителностите на Париж, преди да излети за България.

Facebook коментари