Сряда, 17 Април 2024 г.

Жена загуби контрол над колата си и се оказа в канавката на мястото на вчерашната катастрофа до Сребърна

По информация на "Кворум-Силистра" днес сутринта жена е загубила контрол над автомобила си и се оказала в канавката до мястото на вчерашната катастрофа до Сребърна. Водачката на автомобила е добре, а "Пътна помощ" са оказали съдействие и автомобила е бил изваден от канавката.

По свидетелства на очевидци този участък е доста хлъзгав, даже и в топло време, а вчера след инцидента е имало, и разлято голямо количество масло. Въпреки направеното опесъчаване, явно участъка става опасен даже при по-голяма влажност на въздуха.

Междувременно стана ясно, че се води досъдебно производство по член 343, ал. 4, във връзка с ал. 1, буква "в" от НК за тежко пътнотранспортно произшествие с трима загинали, ръководено от Окръжната прокуратура в Силистра. Челният удар между "Опел корса" и "Фолксваген венто" стана вчера в ранния следобед на главния път Силистра – Русе.

За да бъде освободен загиналият водач на автомобила "Опел корса" се е наложило да се режат ламарините на колата. Загиналият шофьор е 57-годишният Румен В.

В другата кола е пътувало семейство. Жената – Виолета А., е загинала на място, а съпругът Марин А. е бил транспортиран в болницата, където е починал.
Тежката катастрофа е станала на прав участък с непрекъсната разделителна линия и мокър асфалт, констатират от полицията.

Образуваното досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра трябва да установи причините за тежкия пътен инцидент, довел до смъртта на трима души.

Снимката и видеото са от мястото на вчерашната зловеща катастрофа.

Facebook коментари