Вторник, 23 Юли 2024 г.

Новото арт пространство "Творческата пейка" срещу Художествената галерия в Силистра

Младежите от неформална група "PLACEMAKER-и в действие", в поредно партньорство със Сдружение "Дуросторум-Дръстър-Силистра", преобразиха част от Централната алея пред входа на Художествената галерия в Силистра. Новото арт пространство, наречено от тях "Творческата пейка", бе създадено в рамките на проект по конкурсна сесия "Младежта срещу насилието и наркотиците" 2019 към Община Силистра.
Заедно с творците от DESTRUCTIVE CREATION и с приятелската подкрепа на Ученически парламент Силистра и на Студентски съвет към РУ "Ангел Кънчев" филиал Силистра, активните млади хора се трудиха неуморно за (пре)създаването на още едно кътче в Силистра – този път с поглед към Художествената галерия. Атрактивните пейки внасят цвят и създават отношение към изкуството – 3 от тях изглеждат като художествени инструменти, а четвъртата представлява подписа на изявения силистренски скулптор и художник Павел Метеоров.

В рамките на проекта, младежите организират и културно събитие "Творческият ден", което включва ателие по рисуване "Есенна творческа Силистра" с участието на изявени деца-художници, както и концерт "Песенна творческа Силистра" с участието на Вокална школа МЕГАТОН. Събитието ще се състои на 12 ноември (вторник), от 14:30 ч. пред Художествената галерия.

Facebook коментари