Събота, 29 Февруари 2020 г.

Силистра ще бъде домакин на националния кръг на състезанието за Речеви и комуникативи умения на английски

На 8 и 9 ноември 2019 г. гр. Силистра ще бъде домакин на на националния кръг на Национално състезание за Речеви и комуникативи умения на английски език на тема "Мислене извън кутията – бъдещето на градовете от екологична гледна точка" (Thinking out of the box – the Future of Cities – trends, challenges and solutions from an environmental perspective).
Регламент на състезанието – file:///C:/Users/PC/Downloads/regl_Speaking_2019_2020%20(1).pdf).
В националният кръг ще участват представители на 23 области на страната - 47 ученици, които са първенци от областните кръгове, 26 учители и 24 родители.
Участниците в националния кръг ученици ще се състезават в две възрастови групи VI-VIII (23 ученици) и IX-XI клас (24 ученици). Участието е индивидуално и се изразява в публично представяне по темата в рамките на 15 минути: 10 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 5 минути за свободен разговор с трима членове на националното жури и председател ст. експерт по чужд език и по майчин език Фатме Османова – Атанасова при РУО - Силистра.
Откриването на състезателния ден е на 09. 11. 2019 г., 08: 45 часа в ЕГ "Пейо Яворов" от Габриела Миткова, началник на РУО – Силистра.
Тържествената церемония по награждаване на победителите ще бъде проведена в хотел "Данубе" от 19:30 часа.

Facebook коментари