Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Илия Добрев и Ана Месец в серия от авторитетни състезания по спортни танци

Силистренецът Илия Добрев, който е в двойка за спортни танци с Ана Месец от Република Словения (двамата репетират в Любляна), е в серия от успешни участия в авторитетни международни състезания. Миналата събота те танцуваха в Загреб и се класираха на второ място в International open. Ден по-късно се състезаваха в Ново место в Словения, за да достингат до първия си финал на World open, класирайки се на трето място.

С точките от двете състезания са вече на 39-а позиция в световната ранглиста в категория "Стандарт". Наскоро танцуваха в състезанието Grand Slam в Москва, където сред 205 участващи двойки от цял свят се класираха на 25-то място, оставайки само на точка от участие в четвъртфинал.

Общото впечатление от началото на сезона е, че българо-словенската двойка се представя по най-достоен и успешен начин в турнирите, в които е участвала до този момент. Предстои International open в Унгария, а на 30 ноември е световното първенство във Вилнюс. Годината приключват със състезание в Кипър на 14 декември.

Facebook коментари