Сряда, 12 Август 2020 г.

В Дулово гостува Мис Свят България-2019

Изключително развълнувана и с насълзени очи Маргарита Киприянова, по-известна с артистичното си име Марго Купър – Мис Свят България 2019, се раздели с потребителите в защитените жилища и центъра за настаняване от семеен тип в Дулово.
Марго Купър бе посрещната с добруджанска пита и сол, и цветя. Този истински български обичай я впечатли много, защото тя винаги носи в сърцето си България. Въпреки, че е родена в Русия, чрез майка си, която е българка и дядо си тя е научила много за обичаите и живота в България. Павел Павлов, един от домуващите, прочете приветствие към гостенката на английски и български. Маргарита Киприянова подари пералня със сушилня, книги, бои, статив и игри, а самата тя получи уникални предмети, картини и рисунки изработени от домуващите. Тя поговори с много от тях и екипа, който се грижи за хората.
Гостуването на Марго Купър в Дулово се осъществи чрез БЧК-Силистра, като по този начин те се включиха в каузата й за психичното здраве на възрастните хора. Това е първата проява, но не и последна сподели г-ца Купър, защото знам, че за тези болни хора се грижат, но на тях им е необходим живия, прекия контакт, разговорите и съпричастността на други хора. Благотворителният проект на Марго Купър е насочен конкретно към подпомагане на хората с ментални увреждания и подобряване условията им на живот в институциите, нещо, което според нея в България не е достатъчно развито и променено.
Стоянка Димитрова, директор на социалната институция, разказа на гостенката за работата на екипа, показа помещенията, където пребивават възрастните хора.
Всички заедно си направиха снимка и пожелаха успех на Марго Купър през декември в Лондон на конкурса Мис Свят.
ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари