Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Две промени в новосформирания Общински съвет - Силистра още преди първото му заседание

Общинския съвет в Силистра мандат 2019-2023 още не е провел първото заседание и неговите съветници не са се заклели, а вече има промени в неговия състав.
С Решение № 174-МИ / 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Силистра областния управител на Силистра Ивелин Статев Иванов бе обявен за избран за общински съветник в Общински съвет при община Силистра. На 29 октомври в ОИК-Силистра е постъпило заявление за отказ от регистрацията му като общински съветник. Комисията прекратява пълномощията му, като общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в Общински съвет при община Силистра и обявява за избран за общински съветник при община Силистра следващия в съответната листа кандидат на ПП ГЕРБ, а именно д-р Здравко Горанов.

Другата промяна е неправилно отчетените преференции от ОИК-Силистра при обявяването на избраните съветници от ПП СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ, като първоначално е обявен за избран за общински съветник с 92 бр. преференции, Боян Петров Димов, но в последствие се оказва, че има двама други кандидати с повече преференции от него, а именно Нейко Николов Нейков с 93 бр. преференции и Емил Костадинов Иванов с 94 бр. преференции. За избран е обявен Емил Костадинов Иванов, който е третия представител на партията в местния парламент.

Facebook коментари