Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Изборният ден на територията на Силистренска област започна нормално, без инциденти и нарушения

Изборният ден на територията на Силистренска област започна нормално, без инциденти и нарушения. През изминалото денонощие няма регистрирани престъпления и нарушения на обществения ред, които биха повлияли на провеждането на изборите. Безпроблемно е протекла охраната на изборните помещения през изминалата нощ.
Близо 260 служители на ОДМВР, РДПБЗН и Гранична полиция са ангажирани пряко в охраната на вота. Цялостната организация по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден се осъществява от оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов.
За да могат гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, сектор "Български документи за самоличност" в Силистра и паспортните гишета в Дулово и Тутракан ще работят и днес от 08.30 часа до 19.30 часа и ще издават удостоверения за гласуване.
Сигнали за престъпления или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, могат да се подават на тел.112, както и на денонощната открита линия в Министерството на вътрешните работи на тел. 02 982 22 32 и имейл izbor@mvr.bg.

Facebook коментари