Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Новият посланик на Полша Н.П. Лешек Хенсел ще ни бъде на гости в Силистра на 20 и 21 ноември.

Новият посланик на Р Полша в България Н.П. Лешек Хенсел ще бъде на официално двудневно посещение в Силистра на 20 и 21 ноември, съобщиха от общината. Ще го придружават съпругата му, представители на мисията и на полския бизнес.
По инициатива на полсаник Хенсел на 20 ноември градът ни ще бъде домакин на българо-румънски семинар за представяне на опита на полския бизнес и администрация при усвояване на евросредства в областта на околната среда и водите. Презентациите ще започнат от 16.30 часа в голямата конферентна зала на х-л "Дръстър". Сред темите са: "Обзор на полско-българските търговски отношения" и "Представяне на технологичните възможности на полските компании в сектор "Води".
На следващия ден официалните гости ще разгледат забележителностите на Силистра, ще посетят и Поддържан резерват "Сребърна".
Посланикът на Република Полша Н.П. Лешек Хенсел е връчил акредитивните си писма на президента Георги Първанов на 15 ноември, показва справка от официалната интернет страница на дипломатическата мисия.

Facebook коментари