Петък, 29 Май 2020 г.

Пощаджийката Гюлхан Яшар направила пълни самопризнания. Чакат я до 8 осем години зандан (видео)

Пощенска служителка направила опит да напусне страната със сума от 10 000 лв., открадната от спестовни влогове на свои съселяни. 42-годишната Гюлхан Яшар от силистренското село Брадвари е задържана в Бургас в автобус, пътуващ за Турция. За последната седмица това е вторият случай на неправомерно присвояване на средства от страна на служители на Български пощи в района. Преди дни двама пощенски служители бяха дисциплинарно уволнени, заради злоупотреби с парите от пенсии на възрастни хора в община Кайнарджа.
Началничката на пощенската станция е присвоявала пари, като незаконно е теглила средства от банкови сметки на хора от селото. Тя е имала достъп до тях, защото пощите по селата, съгласно договор с банките, се ползват и като банкови клонове.
Ивелин Чафаланов - районен прокурор в РП - Силистра: "Тя е присвоила по няколко сметки пари, в момента е задържана престъплението е от 2010 юли до края на миналия месец.
До момента са установени 4 случая на източване на суми чрез фалшифициране на банкови разписки от страна на служителката. Сред потърпевшите е и този мъж, от чиято сметка са изчезнали спестяванията му, събирани в продължение на 2 години.
Реджеб Халил: "Да внесох пари обаче той изтеглил парите. Направил точно моя подпис изтеглил. Аз имам в банката 2000 лв. Тя изтеглила 1800 лв. от банката."
В селото хората не бяха изненадани от случилото се.
Ерджан Дурал - кмет на с. Брадвари: "Имах съмнения от пенсионери, които нали се оплакваха че им е искала някакви средства парички.. .ту на заем за това, че им носи пенсията по домовете."
Пощенската служителка е направила пълни самопризнания. Заради опита обаче да се укрие и да напусне страната, й е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Наказанието, което предвижда законът, за извършеното от Яшар престъпление е 8 до години лишаване от свобода.

Информация БНТ-Север
Анелия Петрова
Александър Леви

Facebook коментари