Сряда, 12 Август 2020 г.

Филателна изложба се открива тази вечер в Областната пощенска станция в Силистра

Филателна изложба се открива тази вечер в Областната пощенска станция в Силистра с колекции на седемдесет и пет годишния филателист Христо Христов - секретар на филателното дружество "Димитър Дончев".
Представени са части от 16 филателни колекциии , медали, плакети, отличия, декоративни чинии и чаши, колекции "Добруджа", "Силистра - древна и млада", "Космос", "Есперанто", "Шахмат", "Туризъм", юбилейни колекции за пощенските съобщения.
Христо Христов е роден на 7 октомври 1944 година в с. Господиново, община Кайнарджа. От 1974 година е секретар на филателното дружество "Димитър Дончев". Участник е в над 50 изложби в Силистра и други градове на страната. Носител е на отличия, давани му по конкретни поводи. Христо Христов е колекционер с най-широки интереси. Във фонда му има марки , монети, притежава карти "максимум", банкноти, кибрити, значки, значки с гербове на градове, събира цигарени кутии, фонокарти, плакети, медальони, декоративни чинии и чаши, фланелки с емблеми, медали, почетни знаци. Христо Христов е дарител на различни институции и организации от страната, сред които народни читалища. Сътрудничи на много периодични издания.
Христо Христов е пощальон с четирийсет и четири годишен стаж. Той е сред създателите на Клуб на пощальона в Силистра през 2015 година.

Facebook коментари