Събота, 17 Април 2021 г.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на "Бъди войник" в Силистра

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на събитията от информационната кампания "Бъди войник" в Силистра на 9 октомври, сряда. Силистра е 23-ият град от началото на кампанията за популяризиране на военната професия. Проявите там ще бъдат наблюдавани и от началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Програмата предвижда от 16.00 ч. на площад "Свобода" да започне информационната борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба "Военна полиция", Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. По същото време ще се проведе и статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и служба "Военна полиция" (на паркинга зад сградата на общината).

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18.30 ч. в Драматичния театър на Силистра започва концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и местните изпълнители - гайдарски групи "Школа Великов" и "Чавдарчета"; вокална формация "До ре ми" и фолклорен ансамбъл "Добруджа". Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра.
Входът е свободен!

Facebook коментари