Сряда, 29 Май 2024 г.

Кандидатите на ГЕРБ посетиха възрастните хора в Дома за стари хора в Силистра и Домa за пълнолетни лица с физически увреждания в село Айдемир

Кандидатите на ГЕРБ за Местни избори 2019 посетиха Дома за стари хора в Силистра и Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в село Айдемир.
Домът за стари хора с отделение за лежащи към Община Силистра е открит през 1982 г. Но днес той е наистина дом. Капацитетът му е 195 легла.
Хората от дома посрещнаха с радост кандидатите на ГЕРБ. Разговаряха с тях за грижите към тях. На срещата бяха отбелязани проектите, по които вече се работи с осигурено финансиране с цел разкриване на още домове, с цел защитата на уязвимите хора.
В Дома за пълнолетни лица с физически увреждания представителите на ГЕРБ посрещнаха с радост, интерес и благодарности за загрижеността с която за заобградени и защото не са забравяни на празници и в делници. Сградата на ДПЛФУ е на пет етажа със 70 стаи за живеене с по две легла. Всяка стая има самостоятелен санитарен възел. В сградата има асансьор, който улеснява придвижването на лицата и достъпен за хората в инвалидни колички. На всеки от петте етажа има по две дневни стаи за отдих и почивка. Те са добре оборудвани с пособия за занимателни игри и провеждане на индивидуална и групова трудотерапия.
На срещите бяха кандидатът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Денчо Георгиев - кандидат за кмет на с. Айдемир , където се намира Дома и кандидатите за общински съветници - Денка Михайлова, Славянка Стоянова, Мирослав Палев, Константин Стоилов, Яна Райнова, Елица Тодорова, Георги Спасов, Гинка Катева, Валентин Перчемлиев.

Facebook коментари