Събота, 15 Август 2020 г.

Горяха 20 декара гора до Ястребна и бус в Силистра

20 дка гора засегнал пожар, първоначално тръгнал от сухи треви, съобщават от полицията. Произшествието е станало вчера около 17:45 часа в района на село Ястребна. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и горски служители успели да овладеят пожара, спасени са 300 дка гора.
Бус се запалил вследствие на късо съединение тази сутрин около 05:50 часа в Силистра. Пожарът унищожил двигател и ел.табло, но е спасен бусът, след като силистренски огнеборци загасили огъня.
Полезащитен пояс край село Ламбриново, къща в село Бабук, гора и кайсиева градина в землището на село Коларово и 300 дка царевица край село Долно Ряхово са спасени от опожаряване вчера от екипи на противопожарните звена в Силистренска област. Те били застрашени от горящи в непосредствена близост сухи треви и стърнища, но след намесата на огнеборците щети не са допуснати. Общо шест са пожарите в сухи треви и стърнища, загасени през вчерашния ден от противопожарните екипи, в някои от случаите с помощта на горски служители и земеделски стопани с техника.

Facebook коментари