Петък, 28 Февруари 2020 г.

С тържествена церемония пред паметника на Васил Левски Силистра почете Независимостта на България

Силистра тържествено отбеляза 111 години от обявяването на Независимостта на България пред паметника на Васил Левски, където се състоя церемонията. На почетен караул бяха представители на клуб "Родолюбие" с ръководител Валентин Петков.
Поздравително слово за празника произнесе д-р Мирослав Тодоров.
На церемонията присъстваха д-р Мирослав Тодоров - ЗА кмет на Община Силистра, г-н Ростислав Павлов - секретар, г-жа Иванка Ташева и г-н Константин Стоилов - зам.-председатели на Общински съвет Силистра, народните представители Александър Сабанов и Стоян Мирчев, общински съветници, представители на политически партии и сдружения, на училища и детски градини, на културни институции и граждани.
Всички присъстващи поднесоха венци и цветя пред паметника в знак на уважение към великото дело. От името на Областна администрация венец поднесоха деца от ЕГ "Пейо Яворов".
Празничен поздрав "България в сърцата ни" отправиха децата от ІV а подготвителна група на Детска градина "Иглика", с учители: Веселка Иванова и Саша Иванова и директор – Елена Аврамова и Вокална студия "До ре ми" с ръководител Бонка Скорчелиева.

Facebook коментари