Петък, 10 Юли 2020 г.

Министър Ангелкова участва в Силистра в българо-руски туристически бизнес форум

"Целта ни е да покажем по-малко познатите прекрасни места, които имаме в България, особено в сферата на културно-историческия туризъм". Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в рамките на открития днес в Силистра българо-руски туристически бизнес форум.

В работата му се включиха Владимир Климанов, генерален консул на Руската федерация в град Варна, представители на руската асоциация на туроператорите и специалисти от областните администрации в Шумен, Търговище и Силистра. В рамките на форума ще бъдат обсъдени възможностите за създаване на общи туристически пакети, каза още министър Ангелкова.

"Смятам, че ще бъде изключително важно, ако се обединят трите области Силистра, Шумен и Търговище, за да покажат повече от културно-историческото ни наследство и богатството, което има България в тази посока. По този начин ще имаме възможност да удължим престоя на руските туристи и като комбинираме с прекрасната кухня, храна и винопроизводството, смятам, че ще успеем да направим нещо по-дългосрочно и по-устойчиво. И най-вече което да бъде в интерес и на двете страни", посочи тя.

Русия е на 6-та позиция по брой туристи, посетили страната ни през миналата година. Очаква се в края на туристическия сезон, руснаците, избрали да почиват тук, да достигнат около 600 000 души.

Facebook коментари