Вторник, 05 Юли 2022 г.

АБВ-Силистра подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов за трети мандат

АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов. Това стана ясно на пресконференция на АБВ в Силистра. "Ще издигнем кандидат за кмет на село Айдемир и ще участваме в тези избори с пълна листа. Листа от професионалисти - силен отбор. Тъй като знаете, че в Общинският съвет, аз съм заместник-председател и председател на Комисията по общинска собственост, бях най-големият критик на д-р Найденов. Много от решенията са претърпявали корекция, много пъти сме водили дебати, но те са били конструктивни, в полза на града.

Виждате облика на града съвсем друг, проектите, които се работят", каза на пресконференцията местният лидер на АБВ – Силистра Иванка Ташева.

Тя подчерта, че от година се работи Силистра да бъде туристически център, да се развива икономиката по този начин. "Мисля, че за нас д-р Найденов е един успешен кмет и ние заставаме зад неговата кандидатура и със самостоятелна листа. Не сме в коалиция с ГЕРБ, да знаете, че д-р Найденов е независим кандидат, издигнат от ГЕРБ", допълни още Ташева.

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията по повод празника на Силистра. Той е в крайдунавския град по покана на кмета Юлиян Найденов. Румен Петков участва в празничната литургия по случай празника на града в църквата "Св. Апостол Петър и Павел". Той бе специален гост и на тържествената сесия на Общинския съвет в Силистра. На заседанието Петков произнесе слово, в което поздрави гражданите на Силистра, пожела им благоденствие и просперитет. "Ние българите от хилядолетие пишем Родина с главна буква. За нас българите роден край няма множествено число и сме горди с нашия прекрасен град Силистра, защото днес на празника на Силистра можем да кажем на силистренци, че от техния роден край започва нашата Родина", каза Петков. По-късно той разгледа и изложбата на Георги Чапкънов - Чапа, в която бяха показани графики и скулптури на автора. Лидерът на АБВ е в крайдунавския град от петък, когато обяви в какъв формат ще се яви АБВ на местния вот през октомври. Днес заедно с местния лидер на партията Иванка Ташева и членове на общинското ръководство Петков внесе документите на АБВ за регистрация в Общинската избирателна комисия.

Facebook коментари