Петък, 14 Август 2020 г.

Акционерите на най-големия германски минен концерн и инвеститор в областта бяха на работно посещение в община Дулово

На 6 септември 2019г в Дулово гостуваха акционерите от най-големия германски минен концерн "Кварцверке"ГмбХ. Фирмата е сред големите семейни фирми в Германия, с председател на Надзорния съвет Роберт Линдеман-Берк.
На срещата присъстваха д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, областният управител на Силистренска област-Ивелин Статев, заместник-областният управител Илиян Великов, председателят на ОбС Дулово-инж.Сезгин Галиб, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева, общински съветници, кметове на населени места от общината.
Тук бяха и представителите на "Каолин"ЕАД- д-р Волф Харлфингер-главен изпълнителен директор и изпълнителните директори-Ивайло Тиманов, Димитър Ангелов и Радомир Чолаков.
Пред акционерите и всички присъстващи отново бе потвърдена стратегията за развитието на "Каолин" и планираните мащабни инвестиции за разширяване на производствените мощности във Ветово, модернизацията на фабриката в Каолиново и най-главното – строежът на изцяло нов завод за преработка на кварц-каолинова суровина в Дулово, чиято стойност ще надхвърли 30 милиона евро.
Г-н Линдеман-Берк отново каза, че бъдещият завод на "Каолин" ЕАД в Дулово ще бъде най-модерното и напълно екологично чисто предприятие от този тип в Европа, като този завод ще бъде образец за цялата минно-суровинна индустрия в България.
"Кварцверке" развиват своя бизнес в Германия, Чехия, Полша, Словакия, Австрия, Румъния, Сърбия, Италия, Украйна, Русия, Турция, Албания.
В България "Каолин" има 9 фабрики, а през 2021г ще заработи най-новия завод - в град Дулово.Такава мащабна, реална инвестиция-за над 30 млн.евро-не е правена в общината, а и в областта, през изминалите години-сподели кмета на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед.
ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари