Понеделник, 17 Февруари 2020 г.

Спортно училище "Дръстър" откри новата 2019-2020 учебна година

Кметът на Община Силистра, Д-р Юлиян Найденов участва в Тържественото откриване на учебната година в СУ "Дръстър".
Ученици от 5 до 12 клас получават качествено образование и тренират в различни дисциплини под ръководството на треньори. Училището е единственото спортно училище в страната обявено за иновативно с Решение на Министерския съвет. Новата учебна година учениците ще посрещнат с няколко обновени класни стаи, а се очаква до края на учебния период да имат ново футболно игрище. Директорът на спортното училище, г-н Веселин Суров, по време на тържеството изказа своята и на учителите и учениците благодарност за усърдието и добрите резултати- образователни и спортни. Той подчерта, че разработените и въведени иновации в организацията и обучението, организирането на нов и усъвършенстван начин на управление в обучението и образователната среда, дават резултати.
Най- сърдечните си пожелания към старта на учебната 2019-2020г. поднесоха и зам.-областният управител т-н Стоян Бонев, представител на РУ на МОН г-жа Ваня Игнатова, д-р Мирослав Тодоров – зам.-кмет "Финанси и икономика" в Община Силистра, балет Аксел, с ръководител Адриана Мумджиева, родители и гости.
Да припомним, че спортното училище е отворило врати на 1 септември 2005 за пръв път . От тогава славата на града са донесли стотици спортисти завоювали много медали и отличия в държавни и международни турнири и първенства.

Facebook коментари