Вторник, 25 Февруари 2020 г.

В Силистра подготвят празник на хляба, песента и танца

На 12 септември /четвъртък/ 2019 г. от 16.30 часа на площад "Свобода" от община Силистра канят на Празника на хляба, песента и танца с изложение на хляб и хлебни изделия от народните читалища.
На празника всички силистренци и гости на града ще имат възможността да разгледат разнообразието от различни ръчно изработени тестени изделия по автентични български рецепти, както и артефакти от жътвата до производството на хляб.
Общинските съветници на Силистра канят на приготвена от тях рибена чорба – курбан за здраве и благоденствие за жителите на Силистра.
От 17.30 часа на сцената на площад "Свобода" започва концертът на оркестър "Еделвайс" и площадната игротека с участието на клубове за народни танци.
Целта на проявата е да се представят традициите на Добруджанския край, свързани с целия процес на производството на хляб и хлебни изделия. Неизменно в бита на българина трудът и музиката вървят ръка за ръка. Те са преплетени така, че да обединяват, да сплотяват, да поддържат любовта, да пазят от болести, да смиряват.

Facebook коментари