Четвъртък, 05 Декември 2019 г.

Наситена културната програма на община Силистра през месец август

В най-почивния месец на годината - август, община Силистра ще предложи интересна културна и образователна програма, става ясно от календара на отдел "Култура".

Месеца е богат на традиционни станали вече събития - артпленерът "Мисия Динозавър" на 15 август в Дунавския парк, организиран от Регионалната библиотека, преплуването на река Дунав на 17 август, дело на Дунавския клуб, и Празникът на динения маджун в село Смилец на 25 август.

На 23 август в село Ветрен ще бъде посрещната 64-тата Международна гребна регата по Дунав ТИД.

От 26 до 30 август в Археологическия музей ще има развлекателно-образователни занимания за децата от 8 до 11 години под наслова "Седмица в музея" .

Междувременно до края на месеца Регионалната библиотека предлага на посетителите си две интригуващи изложби от богатия си фонд. На първия етаж са експонирани художествени материали от отдел "Изкуство" в изложбата "Красивата авантюра в творчеството на Павел Митков", а на втория етаж е експозицията от библиотечни материали "Царското великолепие на България".

В последния ден на август от 10,00 ч. село Богорово кани на общоселския си празник "Край чешмата, под липите", организиран от кметството, читалище "Иван Богоров – 2012" и Клуба на пенсионерите.

Facebook коментари