Четвъртък, 05 Декември 2019 г.

Елена Павлова зарадва деца от Тутракан с интересни истории и игри

Писателката Елена Павлова* зарадва деца от Тутракан с интересни истории и игри. Тя е един от тримата талантливи български автори, които тази година се включиха в програмата за социална отговорност "Забавно лято, грижовна есен".

За учениците от Тутракан, които участваха в програмата, Елена Павлова организира игра за създаване на разказ, като всеки един трябваше сам да измисли своя приказен герой и ситуации, в които той ще попадне.

По време на разговора с учениците, тя ги е запознала с героите от своята книга "Камен и пиратите от 5Г", а едно от децата дори е използвало героите от корицата на романа, за да създаде свои собствени образи.

Програмата за социална отговорност "Забавно лято, грижовна есен" се провежда за пета поредна година в 25 градове и села. Тя цели да подпомага местните общности в тютюнопроизводителните региони – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково.

За трета поредна година, с подкрепата на "Аз чета" ученици имат възможност да се срещнат с български автори на детска, художествена литература. Елена Павлова вече се срещна с децата от Тутракан, а през август срещи с групи ученици ще имат талантливите Радостина Николова и Никола Райков.

Facebook коментари