Четвъртък, 05 Декември 2019 г.

Община Алфатар бе отличена сред общините в България за "По-добра градска среда 2019 година"

Асоциация на българските градове и региони за пета поредна година връчи Националните си годишни награди. Събитието се състоя в Боженци, Габрово на 19.07.2019г. На 15-та юбилейна среща присъстваха областни управители, кметове, зам. кметове, общински представители, гости и членове. Община Алфатар бе отличена сред общините в България за "По-добра градска среда 2019 година".
Годишните национални награди на Асоциацията се раздават в няколко категории. Освен за успешно управление, общините се отличават за направените инвестиции в природата и хората; за развитие на спорта и младежките дейности; за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и други. Основен критерий за определяне на призьорите са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.
"По-добра градска среда 2019 година", награда получи Янка Господинова - кмет на община Алфатар.
Кмета на общината благодари на организаторите за признанието и за получената висока оценка за начина, по който се управляват нашия град и община и заяви, че това е оценка не само на работата на кмета, но и на целия екип на общинска администрация, защото реализацията на всички идеи и управленски решения стават с взаимност. Освен това и гражданите на най-малката община в област Силистра заслужават признание с една такава награда, с проявеното разбиране, търпение и доверие към работата на кмета на общината и нейния екип.Те са достойни, работливи, гостоприемни и изключителни хора, които се изправят пред трудностите и спецификата на ежедневието в малкия град.

Facebook коментари