Вторник, 13 Април 2021 г.

След 10 години чакане стартира процедурата по изграждане на Съдебна палата в Силистра

След 10 години чакане стартира процедурата по изграждане на Съдебна палата в Силистра, това стана ясно след проведеното заседание на ВСС. На него Боян Новански, който също е член на Комисията "Управление на собствеността", заяви, че е вече е обявена поръчка за 8 млн. лв. за Съдебната палата в Административен съд - Силистра, която ще бъде с площ - 4 хил. кв.м.
Наше проучване на въпроса показа, че на 30 декември 2008 година правителството на Сергей Станишев взема решение да закупи 655 идеални части от имот с обща площ от 1956 кв.метра, т.к. община и държавата са в съсобственост на земята. След решение на Общински съвет-Силистра през януари 2009 година община Силистра продава на министерството на правосъдието идеалните части земя без сградите за 262 655 лева без ДДС. Като земята се продава за целево ползване, а именно – за нуждите на Административен съд, Окръжен съд, Районен съд, Областно звено "изпълнение на наказанията".
За съжаление оттогава сградата се руши, като пада облицовка и се образуват големи пукнатини и обраства с храсти. Покрива е пропаднал на места, а цялата сграда подлежи на събаряне.

Facebook коментари