Събота, 25 Юни 2022 г.

Почина дългогодишният първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Силистра Георги Кардашев

На 19.07.2019г., на 87-годишна възраст в гр. София почина дългогодишният първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Силистра Георги Василев Кардашев.

Той е роден на 29 юни 1932 г. в село Галица, Румъния. След Крайовската спогодба семейството му е преселено в днешното с. Пофесор Иширково, Община Силистра. Съзнателният му житейски път преминава в гр. Силистра, на който той отдава целия си професионален опит. От 1954 г. е член на БКП. Работи като учител. От 1957 г. е първи секретар на Околийския комитет на ДКМС в Силистра. След това е първи секретар на Окръжния комитет на ДКМС в Силистра. През 1961 г. започва работа като завеждащ отдел в Окръжния комитет на БКП в Силистра. По-късно е първи секретар на Градския комитет на БКП. Завършва Висшата партийна школа при ЦК на КПСС през 1966 г. От 1969 г. става първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Силистра (до 1990). Между 1971 и 1981 г. е кандидат-член на ЦК на БКП, а от 1981 до 1990 г. е член на ЦК на БКП.

След промяната на политическия режим през 1989г.Георги Кардашев продължава да подкрепя развитието на Силистра и региона като съветник на местната и централна власт. Като доайен на регионалните лидери на някогашната управляваща партия той е активен участник във всички обществени, културни и политически събития на територията на Област Силистра.

През годините Георги Василев Кардашев се е доказал и като любящ съпруг, грижовен баща на двама синове, една внучка, трима внука и три правнучки, както и като добър и верен приятел и съратник.

Дори и в последните му житейски мигове обичта му към родната Силистра винаги е била основната движеща сила в неговите планове и мечти.

Поклонението пред паметта на Георги Василев Кардашев ще се състои на 21.07.2019г. от 14.00 часа в гр. София, кв. Бояна, ул. "Бояна парк" № 4, Гробищен парк Св. Арх. Михаил.

Поклон пред паметта му!

Facebook коментари