Четвъртък, 05 Декември 2019 г.

Вестник "24 часа" награди общини от област Силистра в националната си инициатива за отличаване на най-добрите общини в България

Севлиево и Велико Търново получиха голямата награда "Образцова община" за Северен централен регион на церемония, организирана от "24 часа" във Велико Търново. Регионалните награди са част от националната инициатива на "24 часа" за отличаване на най-добрите общини в България. Тя ще приключи с национални награди в края на годината, а общините се оценяват по обективните им постижения в категории като образование, здравеопазване, БВП, заплати, дял на бедните. Севлиево е първият регионален победител, който не е областен град, а изпревари в класацията петте областни центъра в региона – Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Силистра. Победител в класацията "Образцова община" сред областните центрове пък е Велико Търново.
Кметицата на Габрово Таня Христова и кметът на Свищов Генчо Генчев пък бяха отличени като общини за региона в категорията "Качество на живот". Техните награди връчи зам.-областният управител на Габрово Росен Цветков. Победителите в тази категория се определят по показатели като среден успех от матурите, брой места в детските градини, качество на здравеопазването. Победителите в категория "Благосъстояние" пък бяха Русе и Лясковец. В "Умен град" пък наградите бяха за Горна Ораховица и Разград. Кметовете на Велико Търново Даниел Панов и на Елена Дилян Млъзев пък получиха отличията на общините си в категорията "Градски дух" от областната управителка на Велико Търново проф Любомира Попова.
Силистра и Бяла пък взеха специалните отличия за общини с най-голям брой лекари на глава от населението. Благодаря и като практикуващ лекар. Приятно съм изненадан. Благодаря на всички колеги лекари. Аз не разполагах досега с тази информация за развитието на Силистра", коментира при връчването на отличието кметът на града Юлиян Найденов. Трявна и Тутракан пък бяха отличени за високо ниво на средното образование заради най-добрите резултати на държавните зрелостни изпити в целия Северен централен регион. Сухиндол, Алфатар и Дулово пък бяха наградени за добрата си мрежа от читалища и осигуряването на културен живот за своите жители. Сливо поле пък е общината в Северна България с най-голям БВП на глава от населението, Исперих с най-висок ръст на пазара на имоти, а Павликени взе специалното отличие за висок потенциал за развитие.

на снимките: Кметът на Силистра Юлиян Найденов бе отличен заради високия брой лекари в неговата община от областният управител на Силистра Ивелин Статев.
Кметът на Сухиндол Пламен Чернев, секретаря на читалището в Алфатар Ганка Пенчева, областният управител на Силистра Ивелин Статев и специалистът от община Дулово Светла Маркова (от ляво на дясно).
Областната управителка на Велико Търново проф. Любомира Попова даде отличията за добро ниво на образованието на зам.-кметицата на Трявна Николина Николова (вляво) и зам.-кметицата на Тутракан Петя Василева.

информация: www.24chasa.bg

Facebook коментари