Вторник, 29 Септември 2020 г.

Кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед награди ученици от село Черник за отлично представяне в националното туристическо състезание

Броени дни след завръщането си от националното състезание за туристически умения "Кристален еделвайс" участници в отбора от село Черник се срещнаха с кмета на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед.
Валентин Грънчаров-председател на Туристическо дружество "Никола Петров-Караджата" каза, че отборът от ОУ"Св.Св.Кирил и Методий" с ръководител Ибрахим Муртаза са били първи сред 5-те училища в общинското състезание и за втора поредна година участват в националното състезание, което се провежда край язовир "Копринка"до град Казанлък.
Наистина беше доста трудно, но нашите ученици се справиха много добре-сподели Анелия Христова, преподавател в училището. Конкуренцията е била между 27 отбора от цялата страна и нашите представители са спечелили трето място в дисциплините –стрелба с лък, теглене на въже и майсторско управление на велосипед. Във възрастовата си група-V-VІІ клас те са получили 2 медала и една купа.
Д-р Юксел Ахмед благодари на децата, че достойно са представили себе си, училището и община Дулово на този престижен спортно-туристически национален форум и им връчи поздравителен адрес и парична награда, а Мариана Илиева, началник на отдел "Просвета" поднесе персонални подаръци на участниците и техните ръководители.
Специални благодарности за финансовата подкрепа бяха отправени към Община Дулово, "Каолин"ЕАД, училищното ръководство и ПГООТ-за осигурения автобус.
ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари