Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Районната прокуратура в Силистра привлече като обвиняем мъж, участвал в схема за имотни измами и теглене на кредити чрез неистински документи

Районната прокуратура в Силистра повдигна обвинение за извършени шест документни престъпления по член 308 и член 316 от НК на Радослав Р. Претърсени са адреси на територията на Тутракан, които имат отношение към обвиняемото лице. Мъжът е един от участниците в схема за имотни измами чрез използване на неистински документи.
Участниците в схемата са били разкрити при специализирана полицейска операция на служители на ОД на МВР в Силистра, проведена вчера на територията на областта. По Закона за МВР са били задържани за срок до 24 часа четири лица след сигнал, подаден в сектор "Противодействие на икономическата престъпност".
Извършени са били претърсвания и изземвания на четири адреса в Силистра и Тутракан с разрешение на съда, както и на четири автомобила. Претърсване в условията на неотложност е било извършено на един адрес.
Намерена е неистинска лична карта с данни на реално съществуващо лице, което в момента изтърпява наказание лишаване от свобода, и фалшиво пълномощно от негово име. Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации.
Участниците в схемата е трябвало да подготвят за продажба 60 дка земеделски земи, собственост на изтърпяващия ефективна присъда мъж. Сделката е била осуетена след проведената операция. Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от четиримата, които имат отношение към схемата за имотни измами чрез използване на фалшиви документи.
След преценка на събраните доказателства наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в Силистра ще прецени дали да задържи лицата и да поиска от съда определяне на постоянна мярка за неотклонение.

Facebook коментари