Петък, 05 Юни 2020 г.

Областният управител на Силистра подкрепи искане на кмета на Главиница пред държавната власт

Областният управител на Силистра Ивелин Статев като представител на държавната власт в областта даде съгласието си до междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет на Република България във връзка с предложение на кмета на община Главиница Неждет Джевдет.

Става дума за желанието на местната власт в добруджанската община да получи средства от държавата за неотложни възстановителни работи по обект в общинския център. Парите са необходими за аварийно възстановяване на проводимостта и надграждането на отводнителния канал по ул. "Дунав" (облицован участък) и на земен профил извън регулация, както и за изграждане на канализационни клонове за дyждовна вода по две улици в града.

Преди 5 години МС на Република България е отпуснал средства, които общината е вложила в осъществяването на първия етап от инвестиционния проект, но за цялостната защита от наводнения на град Главиница е необходимо да се реализират и последващи етапи. За дейностите по тях отново се иска държавата от бюджета си да подкрепи общината, и със своето съгласие областният управител изразява подкрепата си пред държавните органи.

Facebook коментари