Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Емил Радев бе избран за заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент

Вчера, на първото заседание на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) в Европейския парламент, депутатът Емил Радев, събрал на последните избори най-много преференции в Силистренско, бе единодушно избран за заместник-председател на комисията.
Той е получил подкрепа от всички политически групи и ще бъде част от ръководния орган на една от най-големите и важни законодателни комисии в Европейския парламент. Този пост е важна оценка за България и работата на българското правителство.
Комисията ЛИБЕ е изключително динамична, а въпросите които разглежда са не само политически чувствителни, но и изключително важни - както за Европейския съюз, така и в частност за България. Основните теми, с които комисията се занимава са политиката по миграция, опазването на външните граници на ЕС, политиките свързани със Шенген, Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, спазването на върховенството на закона в държавите-членки, борбата с корупцията, организираната престъпност и тероризма, основните права и свободи на европейските граждани и др.

Facebook коментари