Събота, 15 Август 2020 г.

11 деца взеха участие първата за годината мотокрос академия, провела се в Главиница

11 деца от 4 до 13 години се включиха в първата за годината мотокрос академия организирана от отборът на M6 YAMAHA RACING TEAM съвместно с община Главиница. Домакин на лагера беше трасето край град Главиница, област Силистра.

Целта на организаторите беше участниците в училището, които искат да се развиват в този труден, но много атрактивен спорт да получат полезни знания за тяхното израстване на професионални спортисти.

Треньор на пилотите беше един от най-опитните и титулувани състезатели - 11 -ет кратен републикански шампион по мотокрос Мартин Тодоров.

"Очаквах малко повече участници при децата. Силистра е доста далеч от София и може би това е причината да имаме отлив. Всичко мина много добре. Децата се справиха страхотно. Видя се напредък. Лично аз съм много доволен", сподели след края на академията мениджърът Мартин Тодоров.

Ето участниците в първият за годината лагер на трасето край град Главиница:
КЛАС MX65 - Дани Цанков, Венцислав Карчев, Кристиян Андреев, Мартин Лалев, Валери Ефтимов, Николай Павлов

КЛАС MX85 - Цветан Бузин, Никола Димитров, Христо Сергиев, Иво Великов, Матю Недев

КЛАС MX2 - Адриан Бладимиров , Преслав Василев, Габриел Недялков, Павлин Беленски, Мартин Марчев, Стефан Петров, Николай Петров, Пламен Недев, Деян Димитров.

Амбицията на организаторите е този лагер да се превърне в традиция.

Екипът на академията планира и второ издание на училището, която трябва да се проведе в средата на август на мотополигон "Ябълка" край Габрово.

"Избрали сме умишлено мястото да е в централна България, за да е по-близо на всички. Лагерът отново ще бъде двудневен. Първият ден пак ще наблегнем на техниката – техниката на завиване, на скокове. Във вторият ще направим отново симулация на състезание", завърши Мартин Тодоров.

информация на http://bnr.bg

Facebook коментари