Четвъртък, 12 Декември 2019 г.

Арестуваха бандитите пребили и ограбили дългогодишния директор на силистренския театър

Полицията в София е арестувала двама и издирва трети мъж, които са пребили наследник на художничката Анна Хен-Йосифова и са откраднали от дома му 26 нейни картини.
Хен-Йосифова, която е от немски произход, е преподавала на княгините Евдокия и Надежда, дъщери на Цар Фердинанд. Ограбеният Стефан Стайчев (80 г.) е неин правнук. Той е режисьор, актьор, автор на редица пиеси и поетични книги, един от дългогодишните директори на Силистренския театър – близо 15 години.
Стайчев е открит пребит и вързан в банята на апартамента си от внучката си във вторник вечерта. Тиой има наранявания, но не й опасност за живота.
Това е втори обир в дома на пострадалия, където той живее заедно със сестра си, германистката проф. Емилия Стайчева. За предишния, при който са задигнати пет картини, той не е подал оплакване в полицията.
Част от ограбените картини са вече препродадени на антиквари.
Обирът е извършен в неделя. Грабителите са се представили за служители от столичния инспекторат и поискали достъп до жилището на Стайчев под предлог.
Полицията е разпознала буса им по видеозаписи от близки обекти, предаде Би Ти Ви. Единият е арестуван в дома си, вторият се е предал сам.

Facebook коментари