Петък, 10 Април 2020 г.

Концерт за река Дунав и морето се проведе в Силистра

В Силистра бе проведен концерт "ПЕСНИ ЗА РЕКА ДУНАВ И МОРЕТО" на лятната естрада в дунавския парк. Той е част от програмата на Областна администрация Силистра в изпълнение на Комуникационна стратегия на Република България за ЕС - дейност 2 в приоритет 2. Това бе проява на НЧ "Доростол" Силистра, чийто председател Маргарита Любомирова приветства участниците - читалищни състави - вокални групи като "Златна есен", "Ретро" и "Интер, както и ВИС "Чар" и дует "Обич"; балет "Лиденс", гостуващите изпълнители - ЦМИ "Мегатон" и танцьорите от група "Ел форс". На финала - Смесен хор "Седянка", народният оркестър и танцьорите от АНТП "Силистра". Участваха също музикантите Стоян Дечев и Григор Шопов.

В концерта прозвучаха песни от различни европейски страни, за да се подчертае, че река Дунав е водна дестинация - транспортен коридор №7, но и река на приятелството между 10 държави, през които преминава, и от още 8, до които се отнася басейнът й с 300 притока, от които 30 плавателни.

Концертът бе в чест на 29 юни - Международен ден на р. Дунав и в него бе включена е част, посветена на спасението на българските евреи от холокоста през 1943 г., вкл. чрез онагледяване с постери от СУ "Никола Вапцаров" Силистра.

Facebook коментари