Петък, 12 Август 2022 г.

Общинския съвет в Силистра подкрепи новооткрит спортен клуб по бокс

В края на миналата година група ентусиасти от Силистра се обединиха с идеята да възстановят спорта бокс в крайдунавския град, който през годините е имал своите големи успехи. "Боксов Клуб Доростол – Силистра" бе регистриран като СНЦ в обществена полза февруари тази година с цел популяризиране и развитие на спорта бокс в Силистра. За малкото време през което съществува успя благодарение на собствени средства и спонсори да оборудва спортна зала за тренировки, която беше наета от община Силистра. В момента в клуба тренират 27 деца до 12 годишна възраст, 15 деца над 12-годишна възраст и 6 мъже, които осъществяват тренировъчен процес по график в залата.
Вече са факт първите участия в две републикански първенства:
• 17-21.04.2019г. Държавното-лично отборно първенство в гр.Петрич
• 28-31.05.2019г. Държавен личен шампионат по бокс за ученици в г. Добрич.
Вече има спечелен медал от Кристиан Наков /бронзов/ от първенство. Клуба взе участие и в две клубни първенства. До момента всички разходи на клуба се покриват с лични средства, спонсори и благодарение на родителите на децата.
Вчера на своето редовното заседание общинските съветници подкрепиха докладната на кмета на общината за отделяне на 3 000 лева за подпомагане на клуба до края на годината, тъй като като новоучреден клуб, той ще може да бъде финансиран от общината едва от следващата година. Треньор на СНЦ "Боксов Клуб Доростол – Силистра" е Марин Радев, който използва "Кворум Силистра" за да благодари на кмета и всички общински съветници гласували за помощта за клуба подчерта, че задачата е да възроди бокса в Силистра, спорт, който от десетилетия не е развиван с клубна дейност.

Facebook коментари