Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Силистра се готви за коледно-новогодишни празници

Коледен базар и куп музикално-сценични прояви подготвя общината за празничния месец декември.
Започна приемането на заявления от търговски фирми за традиционния декемврийски базар на площад "Свобода", съобщиха от общинската дирекция "Икономика". Желаещите да подредят щанд на открито, подават документи в Центъра за информация и услуги на гражданите", на гише "Стопански дейности" до края на месец ноември. Петима търговци от Търговище, Шумен, Плевен и София са най-нетърпеливите кандидати засега. Коледния пазар ще работи през целия месец декември.
По същото време в общинските зали и на площадната сцена ще се редуват артистични прояви. Акценти в коледно-новогодишния афиш ще бъдат празникът за малки и големи "Около елхата", коледарската работилница за изработване на сурвачки, 16-я национален фестивал Коледарско надпяване, тази година с участието и на румънски групи за автентичен фолклор, както и традиционната новогодишна наздравица на площад "Свобода".
Празничното настроение в края на 2010 година ще подсилва разкошната светеща украса в центъра на Силистра – дело на общината, а в останалите райони - на фирми и граждани с въображение и желание градът да бъде по-празничен.

Facebook коментари