Петък, 23 Февруари 2024 г.

Образувано е досъдебно производство за изчезнало вчера във водите на Дунав момче

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство във връзка със станалия вчера инцидент с момче, изчезнало във водите на река Дунав край Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Вчера в 20,05 часа е получен сигнал на спешния телефон 112 за момче, което скочило в река Дунав и било повлечено от течението - шестнайсет годишен ученик Б.В. За инцидента сигнализирали приятели на момчето и жена от близко заведение.Б.В. отишъл със свои приятели на реката, за да им покаже плувните си умения. Предния ден той заснел клип как скача в Дунав и дори го показал на майка си. Привечер вчера момчето пак скочило няколко пъти в реката. Последния път течението го повлякло. На помощ на приятеля си се притекъл двайсет и три годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на Б.В., но не успял и се върнал на брега. Пред очите на приятелите си шестнайсет годишният ученик изчезнал в реката. За инцидента са уведомени и румънските гранични власти.
В края на май стана друг инцидент в Дунав - трийсет и една годишна жена е скочила в реката с децата си - момиче на осем месеца и момче на седем години.Случайни минувачи успели да спасят момчето.

Facebook коментари