Неделя, 07 Юни 2020 г.

АРТ школата при ОДК Силистра с награда от Международен детски конкурс

На 17 юни в гр.Прешов, Словакия се провежда церемонията по награждаване на отличените участници в Международния детски арт конкурс "Моята любима приказка 2019" - в търговския център Eperia в Прешов ще бъдат експонирани през цялото лято най-добрите детски творби от представените общо 7 259 рисунки.
Министерството на образованието на Словашката република и посолството на европейските държави, акредитирани в Словакия, заедно с Активна гражданска асоциация J.D.- Galéria J.L. , са организатори на Международния детски конкурс "Моята любима приказка 2019" , в Прешов, Словакия. За участие в конкурса са получени невероятно количество произведения на изкуството - 7259 от 16 страни в Европа, от Финландия, Гърция, Украйна и Белгия, деца от цяла Хърватия, България, Литва, Словения, от Албания, от известната Ковачица в Сърбия.
Монс. Джанет Ланг ‚ Председател на OZ J.D Galéria J.L / Активна гражданска асоциация J.D.- Galéria J.L. изпрати Покана за участие в церемонията на конкурса до Арт школата при ОДК Силистра, с ръководител Живка Ковачева , чиято възпитаничка Дарина Радославова Радева е носител на III награда в Категория за начална училищна степен. Дарина Радославова е на 9 години и участва за трета година в школата на ОДК, ученичка е в ОУ "Иван Вазов" .
"Идеята на конкурса е да се върнем към света на приказките, към света на принцовете и принцесите, към победата на доброто над злото и да издърпаме децата от социалните мрежи " споделя председателят на асоциация J.D.- Galéria J.L.
Най-добрите творби сред които и рисунката на Дарина ще бъдат изложени на 17 юни 2019 г. в в Арт градина на търговския център Еперия в Прешов, Словения.
С тази значима международна награда от Словения, от V –тия Детски арт конкурс "Моята любима приказка 2019" АРТ школата при ОДК Силистра с преподавател Живка Ковачева завършва поредната успешна учебна година.
Информация на ОДК Силистра

Facebook коментари