Сряда, 18 Септември 2019 г.

Община Главиница с нов сметоизвозващ автомобил, след като в началото на годината стария катастрофира

През месец февруари 2019 година сметоизвозващият автомобил на община Главиница катастрофира, когато кръстовище на околовръстното шосе на пътя Силистра – Алфатар, причини ПТП, в резултат на което 53-годишен мъж загина. След катастрофата се е оказало, че камиона вече не е технически годен. След което общината Главиница направила всичко възможно кризата със сметоизвозването да бъде овладяна до закупуване на собствена машина.

В края на месец май Община Главиница придоби камион, с който да извозва сметта от града и населените места в общината до регионалното депо в Силистра. Машината е закупена след проведена процедура по ЗОП за избор на доставчик.

Този камион на практика ще се използва от ОП "Общински имоти и комунални дейности" - гр. Главиница /БКС/' за да продължи оптимизираната през август 2017 година дейност по самостоятелно обслужване на сметопочистването и сметоизвозването в общината.

Машината е с възможност да пренася до /20 куб. м./ 11,5 тона отпадъци на един курс, снабден е с камери за задно виждане, преса за сгъстяване на съдържанието както и с всички необходими детайли за безопасност при експлоатация.

Facebook коментари