Сряда, 18 Септември 2019 г.

Силистра почете 2 юни - Денят на Христо Ботев

С тържествено шествие предхождано от Градския духов оркестър и знамена, минути преди сирените, започна церемонията. Пред паметника на един от загиналите за тази свобода - Стефан Караджа - български национален герой, революционер и войвода, съратник на Ботев, отдадохме почит и уважение към гибелта и саможертвата "..За правда, за правда и за свобода…".
Венци и цветя поднесоха от името на община Силистра кметът , д-р Юлиян Найденов и г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности", от името на Общински съвет - Силистра, д-р Мария Димитрова- председател и Ивелин Неделчев- общински съветник, зам.-областен управител Стоян Бонев, клуб "Родолюбие" отдаде чест, политическа партия ГЕРБ, културни институти, училища и гражданство, почетоха на колене, подвига на героите на България.
В словото си кметът , д-р Найденов подчерта: "В пантеона на майка България лежат костите на безчет герои, с делата на възвишения си и самоотвержен живот. Днес с почит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев, на неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата и за независимостта на България.

Facebook коментари