Неделя, 20 Септември 2020 г.

Дефектна граната - основна версия на разследващите?

Дефектна партида с гранати – това е една от версиите, по които се работи за инцидента в Силистра. До късно снощи продължи работата на службите. Оказа се, че експерти от СОБТ е трябвало да направят огледа, тъй като този тип инциденти се разследват именно от баретите. Според прокуратурата все още е твърде рано за заключения, но водещата версия е именно тази – дефектна граната.

Състоянието на трите деца е стабилно, като само едно от тях остава в болница.

"Двете момченца се чувстват добре. Веднага са били изписани, след като са били прегледани, а момиченцето все още е в болница. Това, което знаем от директорката на детска градина, е, че състоянието ѝ е стабилно", коментира зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова.

Освен, че директорът на полицията в Силистра е отстранен до изясняване на случая, от МВР си забраниха използването на каквато и да е пиротехника при демонстрации.

"Със заповед на министър Маринов е забранено използването на светлинни и звукови устройства с отвличащо въздействие. Взривни вещества и пиротехника при извършване на демонстрации пред граждани. И с моя заповед е образувана проверка. Разпоредил съм на ГДНП да провери всички действия на полицията в Силистра по организирането и провеждането на демонстрацията", коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

От днес започват разпити и на множеството свидетели на инцидента. Ако се докаже вина на човек, то предвиденото в закона наказание за причиняване на телесна повреда при боравене с взривни вещества е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

С пострадалите деца и с останалите свидетели на инцидента ще работят психолози.

Facebook коментари