Неделя, 08 Декември 2019 г.

Директорът на полицията в Силистра е отстранен, заради трите деца пострадали при демонстрацията на МВР

По случая с трите деца, пострадали при демонстрационно взривяване на граната на стадион "Доростол" в Силистра, е образувано досъдебно производство. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицинска експертиза за установяване причините за инцидента, съобщиха по-рано от пресцентърът на прокуратурата.
От МБАЛ-Силистра дадоха пълна информация за пострадалите деца, които са били бързо извозени в спешното отеление на областната болница - две от тях момченцата са по на 5 години, са получили обгаряния по крайниците и са били прегледани от педиатър, заради съмнения за обгазяване. Третото - момиче на 6 години , има обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата и е настанено в болница в Русе.
Няколко часа след инцидента от МВР съобщиха, че със заповед на министър Младен Маринов временно е отстранен от длъжност директора на областната дирекция в Силистра. С друга заповед на Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Facebook коментари