Сряда, 14 Април 2021 г.

Силистра е домакин на XVIII международен екологичен форум "Сребърна 2019"

Силистра е домакин на XVIII международен екологичен форум "Сребърна 2019". Проявата е в съответствие с дейностите в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата в София. Организатори на форума са Регионалното управление на образованието /РУО/, Националният дворец на децата и ОДК в Силистра, в партньорство с РИОСВ в Русе, фондацията "Еврика", Съюза за защита на природата в България и община Силистра.
Заявки за защита на екопроекти са подадени от 22 екипа от България и един - от Констанца /Румъния/. Работата на екипите ще бъде оценявана от жури с председател проф. д-р Светослав Герасимов - председател на Съюза за защита на природата в България. Съпътстващи екофорума прояви са конкурсите за рисунка и приложно изкуство, и за стихотворение, разказ и есе "Планетата Земя - безценен дар".
Получени са 420 изобразителни творби и 200 литературни работи. От творбите на изобразителното изкуство са отличени 21 - в различните възрастови групи и в трите раздела - рисунка, графика и приложно изкуство. Четирийсет и един участници в литературния конкурс са отличени за своите стихотворения, разкази и есета. Според специалистите силно впечатления са направили литературните творби на най-малките участници от първи до четвърти клас.

Facebook коментари